Riasztás: sűrű köd, eső, lehűlés

2015.10.05 21:13

Kedden reggelre ismét megjelenhetnek pára-, ködfoltok, melyekből alacsony szintű felhőzet képződhet. Később nyugat, délnyugat felől ismét felhők érkeznek fölénk, délutántól többfelé várható kisebb eső, zápor. Északnyugaton átmenetileg felélénkül a délkeleti szél. Hajnalban 8-13, délután 18-23 fokra van kilátás.

Szerdán és csütörtökön már többfelé kialakulhat eső, zápor és a szél is többfelé felélénkül. A hét közepétől lehűlés kezdődik, csütörtökön már csak 15-20 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Pénteken is marad még a sok felhő, csapadék szórványosan valószínű. A szél veszít erejéből, gyenge, mérséklet lesz a légmozgás, a Kisalföldön lehetnek még élénk lökések. Délután 13-18 fokot mérhetünk csupán.

Hétvégén továbbra is sok felhő lesz felettünk; szombaton főleg délen és nyugaton, mígvasárnap országszerte számítani lehet esőre, záporokra. A hét utolsó napján néhol mindössze 10 fok körüli csúcshőmérsékletekre készülhetünk.

Sűrű ködre figyelmeztet az OMSZ
A tartós, sűrű köd miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országban olyan sűrű ködre kell készülni, amelyben pár száz méteres lehet a látástávolság. Az írták, hogy az éjjel képződő köd kedden a déli órákra ritkul, illetve megszűnik.

idokep.hu