Rio 2016 – 160 magyar indul

2016.07.26 11:05

A jelenlegi állás szerint 160 magyar sportoló indulhat a jövő pénteken kezdődő a riói ötkarikás játékokon.

olimpia_fogadalomtetel.jpg

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) múlt kedden arról számolt be, hogy 158 sportoló nevezését küldte el a szervezőknek, de pénteken kiderült, hogy bővült a versenyzői küldöttség, mivel az úszó Horváth Dávid szabadkártyát kapott a nemzetközi szövetségtől (FINA), majd hétfőn a nyíltvízi Olasz Anna is részvételi jogot kapott.

Az indulói lista alapján 21 sportágban 94 férfi és 66 női sportoló képviseli majd a magyar színeket. Négy éve 157 fős csapat utazott Londonba.

A sportszakemberekkel – sportági csapatvezetéssel, edzőkkel, orvosokkal, masszőrökkel, technikai személyzettel, a delegáció vezetésével és a csapatiroda tagjaival – együtt ez a szám a háromszázat is meghaladja.

“A MOB 294 főt utaztat, ehhez a szövetségek saját költségen még 25-30 sportszakember utaztatását finanszírozzák, természetesen a MOB koordinálása mellett” – mondta Fábián László csapatvezető.

A magyarok Rióban 21 sportágban, asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, evezésben, cselgáncsban, kajak-kenuban, hegyikerékpárban, műugrásban, ökölvívásban, öttusában, súlyemelésben, sportlövészetben, teniszben, tornában, tollaslabdában, triatlonban, úszásban (medencés és nyíltvízi), vitorlázásban, szörfben, vízilabdában és vívásban versenyeznek.

A csapatvezetés és a csapatiroda néhány tagja már a hétvégén elutazott Rióba, hogy előkészítse a delegációk fogadását, szállását. A csapat jelentős része július 30-án indul közvetlen chartergéppel.

mti.hu

Kórházba került a magyar sportoló Rió előtt

Vakbélgyulladás gyanújával kórházba került Sárosi Laura, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként.

A 23 éves versenyző a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy két napig biztosan a klinikán kell maradnia, hogy kiderüljön, pontosan mi a baj, és szükség lesz-e műtétre. A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket Rióban, Sárosi a tervek szerint 4-én utazik. Legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon, akkor Ódor Andrea indult.

mti.hu

rio-2016_graf2