Rossz hír Orbánnak - nagy csapás érheti

2018.10.11 06:13

Alexander Stubb volt finn kormányfő kedden bejelentette indulását az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért - írta a 24.hu. "Vagy velünk vagy, vagy távozol. Be kell tartani a szabályokat" - üzente korábban Orbán Viktornak.

Európai Parlament
 
Az egykori finn kormányfő tapasztalt politikus, öt nyelven beszél, jelenleg az Európai Beruházási Bank alelnöke, de volt EP-képviselő és több miniszteri posztot is betöltött - olvasható a 24.hu-n.
 
Stubb egyetlen ellenfele egyelőre Manfred Weber néppárti EP-frakcióvezető. Az Orbán-kormány szempontjából valószínűleg nem lenne nagy az öröm, ha Stubb nyerne, mivel a politikus korábban többször bírálta a magyar kormány.
 
Nem akarok illiberális demokráciát. Rendkívül alacsony a toleranciaküszöböm azzal a viselkedéssel szemben, amely mostanság több európai országban, köztük Magyarországon is látható"
 
- mondta például a Financial Timesnak adott interjújában. "Vagy velünk vagy, vagy távozol. Be kell tartani a szabályokat"- fogalmazott, majd hozzátette: szeretné, ha az EPP még októberben megvitatná a Fidesz kizárásának kérdését.
 
napi.hu