Rosszul megszerelt hosszabbítóba nyúlt egy kilenc hónapos gyermek – Ez vár az édesanyjára

2021.04.12 19:52

Belenyúlt egy rosszul megszerelt hosszabbítóba egy kilenc hónapos kisfiú Taktaharkányban, megrázta őt az áram.

illusztráció
 
Áram rázta meg azt a kilenc hónapos kisbabát, aki egy hibásan működő hosszabbítóhoz nyúlt hozzá Taktaharkányban. A kisfiú akár meg is halhatott volna. A balesetnél a nagymama is ott volt, ő mesélt arról a napról a TV2 Tényeknek.
 
A nagymama szerint a kisfiút az édesanyja letette a földre a szőnyegre, elé pedig ételt tett. A kicsi azonban nem maradt a szőnyegen, elindult a lakásban. A nagymama szerint ekkor verte le a gyerek az életveszélyes hosszabbítót a szekrény tetéjről.
 
A hosszabbító odacsúszott, a kisfiú pedig belenyúlt. Az édesanya érte kapott, de őt is megrázta az áram.
 
A hosszabbítóból ugyanis korábban már valaki kiszerelte a kapcsolót. A benne levő két vezetéket pedig szigetelés nélkül kötötte össze. A kisfiú a jobb kezén, a gyűrűs ujján sérült meg: olyan erősen rázta meg az áram, hogy az ujján áramjegy keletkezett. Azonnal kórházba vitték, bár a nagymama elmondása szerint egy nap után hazaengedték onnan.
 
A kisfiú nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az édesanyja ellen – aki várandós volt a baleset idején – gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emeltek vádat, emiatt egy év próbaidőt kapott.
 
A vádlott gondatlan magatartása vezetett a baleset bekövetkezéséhez, méghozzá azért, mert nem biztosította azt, hogy a helytelenül szerelt elektromos vezeték ne legyen, ne kerülhessen a gyermek közelébe. Azt olyan helyen kellett volna tárolnia, ahol a gyermek azt nem érheti el
 
– magyarázta a Tényekben Jogg Zsolt, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.
 
forrás: tv2.hu / blikk.hu