Rövid nyári karbantartási szünet Miskolcon a melegvízszolgáltatásban

2015.06.22 12:25

A Miskolci Hőszolgáltató Kft évről évre mindent megtesz annak érdekében, hogy a távhőszolgáltató rendszer teljes leállással járó nyári karbantartását a lehető legrövidebb idő alatt elvégezze. Ennek eredményeképp már a nagy városrészeket érintően is két nap alatt elvégzik a karbantartást. Ez idő alatt célszerű a melegvízmérő óránál elzárni a főcsapot.

Az előre ütemezett munkűk miatta az Avas városrészben és a Belvárosban június 23-án kedden 00.00 órától előreláthatólag szerdán 24.00 óráig szünetel a használati melegvíz-szolgáltatás.

Diósgyőrben a nyári karbantartás miatt augusztus 25-én 08:00 órától 16:00 óráig szünetel majd a használati melegvíz-szolgáltatás.

Bulgárföldön idén nyáron nem várható szünet a használati melegvíz-szolgáltatásban.

A különböző városrészeket érintő karbantartási időpontokon kívül egyes hőközpontoknál, vagy kisebb ellátási területeken előfordulhat néhány órás szolgáltatási szünettel járó karbantartás.

A MIHŐ Kft. azt javasolja, hogy a karbantartás ideje alatt ne használják a mellegviz csapokat, hiszen azokból is hideg víz folyik. Az így kiengedett vizet a melegvízmérő-óra méri, ez pedig indokolatlan többletköltséget okoz. Ennek elkerülése érdekében a a karbantartás ideje alatt a melegvízmérő-óra előtt lévő szerelvényt zárják el.

MIHŐ Kft.