Sajnos napok óta tudjuk - Forróságra számíthatunk kedden

2016.07.12 07:45

Kedden napos, fátyolfelhős lesz az ég. A nap nagy részében nem várható csapadék, de késő délutántól nyugaton már kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. 35 fok körüli forróságra számíthatunk. A déli szél többfelé megélénkül.

Kutyameleg volt Telkiben is

Kutya meleg lesz

Szerdán hajnalban elszórtan valószínű zápor, zivatar. Napközben csökken a felhőzet, de délután ismét gomolyfelhős lesz az ég. Késő délutántól, estétől nyugat felől egyre többfelé várható - akár heves - zápor, zivatar. Napközben a nyugati, estétől az északnyugati szél élénkül, majd erősödik meg. Hidegfront közeleg. ÉNy-on már megszűnik a hőség, 24-29 fok ígérkezik, de az ország nagy részén még hőség lesz 30-35 fokos értékekkel.

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé valószínű csapadék: nyugaton záporok és esők, keleten zivatarok lehetnek, akár felhőszakadással, jégesővel. A Dunántúlon drasztikusan visszaesik a hőmérséklet: mindössze 14-20 fok lesz a délutáni órákban. A középső országrészben 21-26 fokos értékeket mutathatnak a hőmérők, míg keleten még 27-31 fok várható. Az ÉNy-i szél több helyen viharossá fokozódik.

vs.hu