Salkaházi Plusz: hamarosan indul a támogatás folyósítása Miskolvon

2020.11.26 07:43

A tizenegyezer forintos emelt összegű támogatást azok a szépkorúak kapják meg, akik azt korábban igényelték, vagy év végéig megteszik.

Fotó: MiNap-archív / Mocsári László
 
A koronavírus miatti elvonások ellenére folytatódik a Salkaházi Plusz Program – erről Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője beszélt a minap.hu-nak. 
 
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a járvány miatti védekezés több százmillió forintos plusz kiadást, a kormányzati elvonások pedig hasonló nagyságrendű bevételkiesést jelentettek eddig a város költségvetésének. Ettől függetlenül az önkormányzat – Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjában vállaltakkal összhangban – továbbra is támogatja a városban élő időseket. Így az idén is kapnak pénzt azok a miskolci szépkorúak, akik ezt igényelték az önkormányzatnál. A támogatási összeg pedig már tíz százalékkal magasabb, mint korábban volt.
 
Dr. Ignácz Dávid
Fotó: Mocsári László
 
Ignácz Dávid emlékeztetett, bár az idén a járványügyi helyzet miatt a megszokottól később nyílt lehetőség a pénzbeli támogatás iránti kérelmek benyújtására, az eddig beérkezett igénylések jelentős részét már feldolgozták, 32 598 fő esetében pedig már meg is állapították a jogosultságot.
 
– Számukra a 11 ezer forintos emelt támogatás fog kiérkezni. Ezeket a Magyar Posta Zrt. ütemezetten fogja kiküldeni december 10-e és december 18-a között. Ezeket az ütemezett kifizetéseket egyébként a postán kívül, átutalással is fogjuk teljesíteni ugyanebben az időszakban – tette hozzá a jegyző. 
 
Azok, akiknél a jogosultsági feltételek még az év végéig teljesülnek, vagy akik valamilyen oknál fogva eddig még nem nyújtották be a támogatási kérelmüket, ezt december 31-ig még megtehetik. Ezután a határidő után azonban jogvesztő, már nem lesz lehetőség a támogatás megállapítására.
 
Amint az ismert, a támogatásra az jogosult, aki nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban részesül (öregségi nyugdíj, rokkantsági nyugdíj stb.), betöltötte, vagy december 31-ig betölti hatvanadik életévét, miskolci lakóhellyel rendelkezik, és jövedelmeinek összege (nyugdíja és egyéb jövedelme összesen) nem haladja meg a havi 285 ezer forintot.
 
Tajthy Ákos
minap.hu