Sándor Mária nem adja fel, ismét tüntetést szervez

2016.06.17 09:12

Nem elégedett az egészségügyi dolgozók fizetésemelésével, így július elsejére demonstrációt szervez a fekete ruhás néven elhíresült ápolónő. Tervei szerint a színpadon nem politikusok vagy hivatásos szónokok beszélnek majd, hanem a betegek és a rokkantak képviselői.

Kevésnek tartja az egészségügyi dolgozók fizetésemelését Sándor Mária, a fekete ruhás néven elhíresült ápolónő, több ezer embert vár demonstrálni július elsején a Kossuth térre. „Amit a kormányzat és a tárgyalók megállapodásából nyilvánosságra hoztak, az megosztó és igazságtalan, de legfőképpen kevés” – nyilatkozta. Mint mondta, bár minden pénznek örülnek, ami az ágazatban dolgozóknak jut, csakhogy ezúttal sem kap mindenki, miközben az egészségügyben teammunka van. Mint kifejtette: a háttérszolgáltatásokat nyújtó munkatársaikat – az orvosi műszerészeket, a karbantartókat, a sterilizátorok mellett, a konyhán, a mosodákban dolgozókat – kilencedik éve hagyja ki a kormány a béremelésből. Az ápolónő igazat adott Dénes Tamásnak, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) elnökének abban, hogy a 107 ezer forintos bértöbbletéből még nem lesz jobb, biztonságosabb az ellátás, nem oldódnak meg a kórházak eladósodásához vezető problémák sem, ez a béremelés nem egyéb, mint tűzoltás.

A július elsejei demonstrációról szólva elmondta, hogy a színpadon nem politikusok vagy hivatásos szónokok beszélnek majd, hanem a betegek és a rokkantak képviselői. A megmozduláshoz sok művész is csatlakozott, de volt olyan, aki azt mondta: jönne, ám saját egzisztenciája védelmében mégsem teheti. Több ezer embert várnak, és ígérik, hogy este hattól másnap reggel hatig senki sem fog unatkozni.

mno.hu