Savval öntötte le a hangoskodó fiatalokat egy idős asszony

2018.05.30 20:24

Felfüggesztett börtönre ítélte szerdán a Kecskeméti Járásbíróság azt az asszonyt, aki a Mathias Pizzériánál beszélgető-hangoskodó fiatalokra kénsavat locsolt az ablakából.

 
A 62 éves F. Lászlóné még 2016. június 24-én hajnalban a lakásának ablakából savval öntötte le egy társaság három tagját – két diákot és a tanárjukat -, mert szerinte túl hangosan szórakoztak. A sav az egyik sértettnek a hátát, egy másiknak a fejét és az arcát, míg a harmadiknak a lábát érte, a sérülések két személynél nyolc napon belül, egynél nyolc napon túl gyógyultak - írta meg a baon.
 
A nő először tagadott, majd később beismerte, hogy ő okozta a tinédzserek és a tanár sérülését, bár végig hangsúlyozta, ez nem szándékosan történt, és nagyon bánja az egészet.
 
Januárban a vádlott F. Lászlóné állítása szerint nem tudta, hogy kénsavat önt az ünneplő fiatalokra.
 
A járásbíróság F. Lászlónét súlyos testi sértés bűntettében és kétrendbeli könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, és egy év négy hónap börtönre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását viszont két év próbaidőre felfüggesztették. A bíró egyúttal elrendelte az asszony pártfogó felügyeletét is.
 
Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, a vádlott és a védője is három nap gondolkodási időt kért, hogy elfogadja-e a döntést, vagy fellebbezzen.
 
atv.hu