Schiffer András kilép az LMP-ből

2018.05.07 09:12

Schiffer András a párt egyik legfontosabb és legbefolyásosabb tagja a Facebookon jelentette be, kilép az LMP-ből.

Képtalálat a következőre: „Schiffer András https”
 

Schiffer kilépése hosszú út vége. A párt korábbi társelnöke és alapítója nélkül az LMP nem jöhetett volna létre, és bizonyosan nem úgy nézne ki, mint ma. Az LMP számtalan tagja, politikusa és jelöltje, köztük például Karácsony Gergely is annak idején Schiffer „telefonkönyvéből” lett a párt tagja.
 
2012-ben nagy harcot folytatott a pártban Schiffer, aminek tétje az LMP önálló indulása vagy együttműködése volt a 2014-es választásokon. Végül Schifferék nyertek, a koordinációpártiak pedig Párbeszéd Magyarországért néven kiléptek a pártból.
 
Schiffer 2016-ban vonult vissza a politikától, akkor mondott le parlamenti mandátumáról, most az LMP-ből való kilépést Szabó Szabolcs volt Együttes képviselő belépésével magyarázta, aki szerinte neoliberális vonalat képvisel. Schiffer Facebook-posztja végén azt írja:
 
A 2013-as újjászületésnél azt írtuk ki a képzeletbeli homlokzatra: »Van, ami nem eladó!«. Azóta ez a jelmondat is a feledés homályába veszett. A mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben.”
 
 
facebook.com