Schmidt Mária megvette a Figyelőt

2016.12.05 15:11

Hétfőn írták alá a megállapodást a hetilap eladásáról. Schmidt Mária szerint a lap megszűnt volna, ha ő nem jelenik meg befektetőként. Az Origo hétfő délután közölte, hogy eladták a Figyelőt és Schmidt Mária vette meg.

Origo: Schmidt Mária megvette a Figyelőt

Schmidt Mária az Origónak azt mondta: a hetilap korábban is egy nagyon fontos orgánum volt Magyarországon és a mostani tranzakcióval szeretné, ha ez a hagyomány folytatódna. Nagyon sok tudás halmozódott fel a hetilapnál, és ennek az elvesztése óriási veszteség lett volna a hazai sajtóvilágban – fogalmazott.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy fogalmazott: minőség, méltányosság és mértéktartás – ezzel a három szóval jellemezhető, hogy milyen újságot szeretnének csinálni a Figyelőből. Elmondása szerint ő elsősorban pénzügyi befektető a lapnál, és célja a „most is meglévő magas szintű szakmai munka folytatása”.

Ha nem jelent volna meg befektetőként, a lap megszűnt volna. Több mint 70 követelést kellett kielégíteni ahhoz, hogy a kiadóval szembeni felszámolási eljárás lezáruljon – tette hozzá.

hvg.hu