Sok munkát ad a NAV átalakítása

2015.12.09 10:58

Hatékonyabb és átláthatóbb működést várnak az adóhatóság átszervezésétől.

Megjelent a keddi Magyar Közlönyben a kormány határozata a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szervezeti átalakításához és az adóigazgatási rendszer megújításához kapcsolódó intézkedésekről.

A NAV hatékonyabb, átláthatóbb működése, az adminisztrációs terhek csökkentése, valamint az ügyfélbarát adóigazgatási rendszer megteremtése érdekében a nemzetgazdasági miniszternek március 31-ig kell javaslatot tennie az adóhatóság új szervezeti struktúrájára, a január 1-jén megvalósuló szervezeti változások figyelembevételével.

A nemzetgazdasági miniszternek március 31-ig meg kell vizsgálnia a NAV foglalkoztatottjainak az életpályamodell bevezetésének lehetőségét is, és április 30-ig el kell készítenie a kormánynak az adózás rendjéről szóló új törvénytervezetet.

A határozat szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, a nemzetgazdasági miniszternek és a belügyminiszternek március 31-ig meg kell határoznia az egyes adóügyi ügyfélszolgálati tevékenységeknek a kormányablakoknál történő elérhetővé tételéhez szükséges intézkedéseket.

Szintén március 31-ig meg kell vizsgálni a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyával, valamint a NAV hivatásos állományának szolgálati jogviszonyával kapcsolatos átjárhatóság megteremtésének lehetőségeit, amiért a nemzetgazdasági miniszter és a belügyminiszter felel.

mti.hu