Sokkoló részletek: videóra vette ámokfutását az isaszegi sofőr, a vétlen autós szörnyethalt a balesetben

2018.11.13 06:38

Isaszeg — A felismerhetetlenségig roncsolódott két autó egy isaszegi balesetben. A kocsik úgy gyűrődtek össze a hatalmas erőktől, mintha papírdobozok lennének. Az ütközéstől B. Gabriella (†54) azonnal az életét vesztette. A másik autó sofőrje, B. R. állítólag jóval gyorsabban hajtott a megengedettnél.

óA két autó motortere szinte eltűnt az ütközés következtében /Fotó: Blikk
A két autó motortere szinte eltűnt az ütközés következtében
Fotó: Blikk

 

Úgy tudjuk, a férfi előzés közben áttért a szemközti sávba, ahol Gabriella közeledett, szabályosan.
 
– A férfi egy ismert figurája a városnak, nem nagyon találnak itt olyan embert, aki ne tudná, kiről van szó. A barátaival majdnem minden hét végén itt száguldoznak, az emberek rettegnek, hogy mikor ütnek el valakit – árulta egy férfi.
 
Az előző férfi, B. R. ismert figurája a településnek, ahol él. Az ott lakók szerint imádja a sebességet, közösségi oldalára videókat is posztol
 
Fotó: Facebook
 
B. R. nem is igazán titkolja, hogy szereti a sebességet, a szabályok pedig egyáltalán nem érdeklik. Közösségi oldalára több olyan videót is feltöltött, amelyen vezetés közben telefonál, vagy éppen élőben beszélget barátaival, egyik kezével a kormányt fogja, a másikkal pedig a készüléket. Az egyik posztjában azon nevetnek az ismerősével, aki a volán mögött ül, hogy mennyire berúgtak.
 
– R. szerencsére már aránylag jól van, nem esett komolyabb baja. Nem szabad elhinni a róla szóló pletykákat, az emberek irigyek, mert jó melója van, amiből rendesen megél. Kocsikkal foglalkozik, szerintem sokkal jobban vezet, mint egy átlagember – vette védelmébe R.-t egyik ismerőse.
 
A két autó akkora erővel ütközött, hogy a motorjaik szinte egybeolvadtak
Fotó: Blikk
 
B. Gabriella a baleset előtt egy töltőállomáson tankolt, majd kifordult a főútra, ahol belecsapódott B. R. autója.
 
– Gabit mindenki szerette, mert akin csak tudott, segített. Nemrégiben költözött a településre, négy kutyája is volt. Nagy állatvédő, a sajátjai mellett voltak befogadott uszkárjai is. Nagyon sajnálja az egész település, hogy ilyen szörnyűség történt vele – sírta el magát Ferenc, aki szintén a településen lakik.
 
Hiába szedték ki a vétlen sofőrt gyorsan a roncsból, nem tudták megmenteni
 
Gabriellával a baleset idején ott volt két kutya is. Az egyik állat annyira megijedt, hogy elrohant, azóta is hiába keresik.
 
– Gabi az önkéntesünk volt, nagyon lelkiismeretes munkát végzett. Nálunk szokás, hogy időnként a munkatársaink átmenetileg magukhoz vesznek kutyákat, így került Gabihoz is a két uszkár. Egyikük már jó kezekben van, egy állatklinikán gyógyítják, a másik azonban annyira megriadt, hogy elfutott a nádas felé, és azóta sem találjuk. Szépen kérek mindenkit, hogy ha tud, segítsen Willow keresésében – mondta a Blikknek az Uszkár Fajtamentés vezetője.
 
A rendőrség még vizsgálja a tragédia körülményeit.
 
Beszorult a roncsok közé
 
Hétfőn délelőtt frontálisan ütközött két jármű Érden. A baleset következtében elsodortak egy gyalogost, aki a helyszínen meghalt. A karambol a Bajcsy-Zsilinszky úton történt, egy személyautó és egy kisbusz ütközött össze. Az egyik járműbe egy ember beszorult, a tűzoltók feszítő-vágó eszközzel szabadították ki.
 
Fotó: MTI - Mihádák Zoltán
 
blikk.hu