Sokkolóan őszinte nyílt levelet írtak a pécsi ápolónők

2016.05.01 10:20

A Pécsi Tudományegyetem klinikájának intenzív osztályán dolgozó ápolónők megrázó nyílt levelet írtak közösségi oldalukra a fent lévő "Uraknak", akiknek vélhetően fogalmuk sincs, mikkel kell szembenézniük az egészségügyi dolgozóknak nap, mint nap. A levél egy kis "ízelítőt" adhat nekik, és mindenkinek az ápolók, nővérek mindennapi fáradtságos küzdelmeiről.

A levelet a főnővér írta, aki kendőzetlenül, őszintén felsorolja, milyen áldozatos munkát végeznek, ezért cserébe pedig annyi pénzt kapnak, amiből lehetetlenség megélni. A helyzetük kétségbeejtő, ők mégis kitartanak a munkájuk mellett, mert amit tesznek, az nélkülözhetetlen. A levelet, amit már több ezren megosztottak, a Hír.ma szúrta ki.

A kép csak illusztráció!

A levelet szöveghűen közöljük:

Tisztelt Uraim! Ott fent!

Önök nem tudják, hogy milyen az otthonában három napja (esetleg istállóban, trágyadombon) eszméletlenül fekvő beteg testnyílásaiból kimosni, kitisztítani a férgeket, kukacokat.

Önök nem tudják, hogy milyen a tetvektől hemzsegő hajat levágni, rendbe rakni.

Önök nem tudják, hogy milyen a magatehetetlenül, a saját testváladékaiban fekvő betegeket ápolni.

Önök nem tudják, hogy milyen nap mint nap emberek szenvedését, haláltusáját végignézni, velük együtt várni a megváltó halált.

Önök nem tudják, hogy milyen nap mint nap osztozni a hozzátartozó gyászában, velük könnyezni.

Önök nem tudják, hogy milyen köszönöm helyett mellbe rúgást, k…. anyádat kapni.

Önök nem tudják, hogy milyen úgy várni minden hónapban a fizetést, hogy tudom, miután minden szükségeset kifizetek belőle, marad 50.000 forintom a megélhetésre.

Önök nem tudják, hogy milyen az ágy mellett zokogva, tehetetlenül nézni az agyhalott, fiatal anya hasában az életéért küzdő gyermeket, amíg a legalább Őt megmentő team megérkezik.

Önök nem tudják, hogy milyen, amikor az álmok örökre csak álmok maradnak, amikor a vágyak örökre csak vágyak maradnak.

Ez nem düh, mérhetetlen csalódottság, kiábrándultság, elkeseredettség, megalázottság, fáradtság.

Tisztelt Uraim! Önök nem tudják!

Akarják tudni egyáltalán? ???????

Üdvözlettel:
egy Ápoló, a kevés közül – András Szilasi, Szőke Vera, Bea Schmidt, Judit Bitter, Deák Erika, Melinda Csepregi, Anna Anikó Medgyesi, Bianka Molnár, Beatrix Borbély, Soós Andrea, Both Marianna, Kelemen Bernadett, Magdolna Németh, Soltész cuci, Hengl-Varga Anett, Zita Nieszné Gyányi, Aschermanné M. Krisztina és Timea Horváth társaságában.

nepszava.hu