Sörösüveget vágott a rendőrségi gépkocsihoz

2019.07.14 17:46

Gyorsított eljárással felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a magáról megfeledkező garázda nőt.

 
A Miskolci Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében – négy nappal a bűncselekményt követően – garázdaság vétsége miatt állított bíróság elé egy 37 éves miskolci nőt.
 
Részegen hangoskodott
 
A bíróság elé állításról készült ügyészi feljegyzés szerint az ittas állapotban lévő vádlottat július 6-án este egy körömi dohánybolt előtti területen rendőri intézkedés alá vonták, mert a nő az ott lévő ismerőseivel hangoskodott, veszekedett.
 
A vádlott nő a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem hagyta abba az üvöltözést, miközben káromkodva szidalmazta ismerőseit, majd dühében a kezében lévő sörös­üveget a közelben álló rendőrségi szolgálati gépkocsi jobb hátsó kerekéhez vágta. Az üveg összetört, azonban a szolgálati gépjárműben kár nem keletkezett.
 
Riadalmat keltett
 
A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A Miskolci Járásbíróság a büntetett előéletű vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet – mivel azt az ügyészség, valamint a vádlott és védője is tudomásul vették – kihirdetését követően jogerőre emelkedett.
 
boon.hu