Stadlernek alig telik élelemre a nyugdíjból

2017.01.31 07:13

Számolja vissza a napokat Stadler József (66)! Kereken egy hét múlva kell bírái elé állnia újra, és reményei szerint utoljára! Az egykori nagyvállalkozó a tárgyalással kapcsolatban sejtelmesen annyit mondott: „Figyelje meg, igazán nagy durranásra készülök!"

Stadler örök optimista. Hajlott kora ellenére tovább harcol az igazáért, ahogy az egészségéért is

fotó: Pozsonyi Zita

Az exmilliárdos olyannyira biztos a sikerében, hogy a szerelemről is újra hajlandó beszélni. Mint mondja: az összes nőt a börtön vette el tőle, mert a hölgyek nem tudták kivárni a külön töltött éveket.

– Amint kimondják, hogy ártatlan vagyok, már indulok is csajozni! Senki ne higgye, hogy egyedül fogok megöregedni – ígérte Stadler.

Pedig vélhetően nehezebb dolga lesz, mint korábban: Stadler életében ugyanis már nyoma sincs az egykori fényűzésnek, a szép házat a festményekkel a falon, a stadiont egy apró szobára cserélte, ahol baráti jóindulatból húzhatja meg magát. – A nyugdíjamból élek, ami nem csillagászati összeg – mesélte az egykori juhász. – Nagy szerencse, hogy fűtésre és egyéb rezsire nem kell költenem, mert így az összes pénzemen zöldséget és gyümölcsöt tudok venni. Lehet, hogy valaki mosolyog ezen, de nekem ez jelenti az életet. Van, hogy napokig nem eszem főtt ételt, csak nyers koszton élek. Ha a börtönben maradok, már biztos nem élnék, mert ott szörnyű ételeket főztek, amit nem bírt a hasam, és kikészült a hasnyálmirigyem is. Ha visszakerülök, biztos, hogy egészségileg is újra nagyon rossz állapotba kerülök – mondta a február 6-i tárgyalására készülő Stadler.

Az évek óta komoly hasnyálmirigy-problémákkal küzdő egykori akasztói juhászra újabb műtét vár, amit csak azért halasztott el, hogy részt vegyen ügye bírósági tárgyalásán.

– Volt már egy többórás operációm, de sajnos a CT meszesedést mutat, ezért egy újabb beavatkozás vár rám. Azt mondta az orvos, hogy minimum ötórás műtét lesz, így fel kell készülnöm bármire. Azt nem tudom, mi lesz, ha mégis elítélnek, hiszen a börtönben minden kínom kezdődik elölről – kesergett Stadler, akit éppen állapota miatt engedtek ki.

100 millió miatt került bajba

Stadler Józsefet 2011-ben százmilliós csalás miatt ítélték el négy év tíz hónapra. Ezt követően 2014-ben két év tíz hónapot kapott. Időközben újabb eljárás indult ellene 400 milliós adócsalás miatt. Ennek tárgyalása lesz február 6-án Kecskeméten.

Lakat Eszter
blikk.hu