Stílusosan Péter-Pál napi mulattság Miskolcon, a Szentpéteri kapuban

2016.07.03 13:03

Már ötödik alkalommal rendezték meg a Péter-Pál-napi mulatságot a városrészben. Ez a rendezvény ingyenes, és népszerű rock, operett, musical, popslágereket és nótákat hallgathatnak a kilátogatók. A Szentpéteri kapuban élőket pedig ingyenesen látják vendégül kolbászra és sörre.

fotó: Juhász Ákos

A közösségépítés volt a legfőbb célja annak, hogy a Szentpéteri kapu önkormányzati képviselője, Nánási-Kocsis Norbert öt évvel ezelőtt életre hívta a Péter-Pál napi mulatságot. Az időpontot és az elnevezést a városrész neve inspirálta.

peterpal_160702_ja_1.jpg

– A búzaéréssel és az aratással kapcsolatos régi ünnepet elevenítettük így fel – mondta Barta Gábor önkormányzati képviselő. – Ezzel a mára már hagyománnyá vált rendezvénnyel minden korosztálynak kínálunk szórakozási lehetőséget. A fellépők közé hívtuk a Miskolci Musical Műhely mellett Seres Ildit és Vastag Csabát is.

peterpal_160702_ja_5.jpg

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár József Attila Könyvtára nemcsak mint szervező vett részt a rendezvényen, hanem a gyerekek a kollégák segítségével kézműveskedhettek. A gyerekek szórakoztatására ugrálóvárat is felállítottak. A városrészben található Őszi Napsugár Otthon énekkarának a vezetője, Osztovicsné Dián Renáta nyilatkozta, hogy nagyon lelkesen készülnek minden évben erre a rendezvényre.

– Sok népdalt és nótát énekelünk itt mindig. Már hónapokkal előtte elkezdjük a próbákat, mert tudjuk, hogy minden évben meghívnak bennünket. Ezt mi nagyon szívesen fogadjuk, és teszünk neki eleget.

Sok ott élő idős ember azért megy el a rendezvényre, mert nagyon szereti a magyar nótákat hallgatni.

– Negyven éven át dolgoztam az otthonban – mondta özvegy Pap Gyuláné. – Jó hallgatni az énekkart, jó velük találkozni. Ráadásul a gyermekeim ebbe az iskolába jártak, így nosztalgiázom is egy kicsit, miközben hallgatom a remek dalokat.

peterpal_160702_ja_7.jpg

Az ingyenes kolbászra és sörre előzetesen kellett regisztrálni az itt élőknek.

Budai Gábor
minap.hu