Súlyos büntetést kapott a Diósgyőr

2016.07.26 17:34

Szektorbezárásra és 500 ezer forintra megbüntette a Diósgyőri VTK-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

Súlyos büntetést kapott a Diósgyőr

A testület azzal indokolta a döntést, hogy a miskolci klub az Újpest FC elleni szombati NB I-es mérkőzésen megsértette a rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, valamint szidalmazták az ellenfelet és a játékvezetőket.

    A DVTK-nak a következő hazai bajnokiján a stadion X, Y és Z szektorait kell lezárnia.

"A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy - szerencsére - eddig példátlan volt a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának.

Félmillió forintra és szektor- bezárásra büntették a Diósgyőrt

A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért.

    Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg" - áll a szövetség honlapjának keddi közleményében.

A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben. A fegyelmi bizottság az Újpest FC-t 400 ezer forintra büntette, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet, és rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A Honvéd-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a kispesti klubot ugyancsak 400 ezer forintos büntetéssel sújtotta az MLSZ, amiért megsértett bizonyos rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet és annak egyik vezetőjét, valamint a játékvezetőt, továbbá rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak. A Mezőkövesd játékosa, Tóth Bence a piros lapja miatt egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

mti.hu