Szabadban, szabadabban - utcafórumot tartott Hegedűs Andrea

2021.11.06 07:49

A vírushelyzetre való tekintettel rendhagyó utcafórumot tartott szerdán Hegedűs Andrea, a Velünk a Város önkormányzati képviselője a Testvérvárosok útján. 

Fotó: Juhász Ákos
 
A szabadtéren tartott képviselői fogadóórák a negyedik hullám alatt minden bizonnyal nem lesznek szokatlanok, ám remélhetőleg nem is állandósulnak. Legalábbis nem az egészségügyi veszélyhelyzet szülte okok apropóján. Mindenesetre a lakossági kérdéseknek, kéréseknek és felvetéseknek legalább akkora teret engednek az efféle akciók, mint a hagyományos, „négy fal közötti” színterek.
 
A helyiek az ősz végére igencsak felgyülemlett avar és az elharapódzó illegális szemétkupacok lépcsősorokról és közterületekről történő eltakarítását szeretnék leginkább, mivel azokat balesetveszélyesnek ítélik. Akárcsak a hiányos közterületi korlátok mentén való közlekedést, melyeknek elsőként mihamarabbi pótlását, majd festését is kérték a képviselőtől. Az utóbbi hónapokban a Miskolcon megannyi feszültséget generáló témákat sem kerülgették, így egyrészt a városi buszközlekedés problémáira is kitértek: a várakozási idő csökkentése érdekében a választók felvetették az esetleges járatsűrítést. 
 
 
Másrészt a vízrendszer kritikus mértékű elöregedéséből adódóan egyre gyakrabban előforduló csőtörésekben is bosszúságot, nem utolsósorban pedig kockázatot lát a lakosság. A MIHŐ Kft. földfelszín alatti vezetékcseréi során keletkezett munkagödröket és földhalmokat veszélyesnek ítélik, így azok mielőbbi eltávolítását is indítványoznák a képviselőn keresztül.
 
- Szükség volna pihenőpadokkal ellátott, elkerített kutyafuttató kiépítésére, továbbá egy hejőcsabai gyógyszertár és egy élelmiszerüzlet létesítésére is – hangzott el.
 
 
Az eseményen mindemellett szó esett a Középszeren lassanként ugyan, ám sürgetően esedékessé váló cserjék és patkányok irtásáról is. 
 
 
A lakosok a DK helyi politikusának köszönetüket fejezték ki a padkihelyezésekért, illetve azért, hogy a korábban megrongált közterületi korlátok, az Avasra felvezető lépcsők és rámpák javítására, felújítására sor került. A tíz aszfaltos parkolóhely megépítésének és a buszöböl átépítésének is örültek a megjelentek. Elégedettek a megvalósult aszfaltburkolatú járdaépítéssel. A rendelőintézetek és a gyógyszertár előtti köztéri világítás helyreállításával kapcsolatban pedig a korábban felvetődött problémák megoldását látták a felszólaló avasiak. 
 
minap.hu