Szabadságvesztés az erdőbényei drogtermesztőknek (+videó)

2018.09.14 09:39

Súlyosbító körülmény volt, hogy a férfi és barátnője társtettesek voltak az ügyben, azonban a egyik vádlottnál enyhítő körülmény volt, hogy munkahellyel rendelkezik, és házastársa gyermeket vár.

Kábszer-nagyüzem a szobában is
 
 
A Szerencsi Járásbíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a két vádlottat, akik jelentős mennyiségű kábítószert termesztettek egy erdőbényei ingatlanban, majd megállapodtak a harmadrendű vádlottal, hogy nyújtson nekik segítséget a tiltott szerrel való kereskedésben.
 
Kannabiszra szakosodtak
 
Ahogy beszámoltunk már róla, a pár Erdőbényén közösen bérelt egy házat 2015. augusztustól 2016. márciusig. Az ingatlant a bérbeadó tudta és beleegyezése nélkül kábítószer termesztésére alkalmas állapotba alakították át, az épület végében található helyiségben 2015. október 30. napjától kannabisznövényt termesztettek, akként, hogy ott fonnyasztották és szárították. A hatóság tagjai összesen 255 tő növényegyedet foglaltak le, mely lefoglalt anyag azok hatóanyag tartalmát is figyelembe véve jelentős mennyiségű kábítószernek minősül.
 
A férfi egy alkalommal megkérte a nőt, hogy ajándékba vigyen a harmadrendű vádlottnak a termesztett marihuánából. A későbbi alkalmak során a kábítószer átadása már pénz ellenében történt, akként, hogy a páros megállapodott, hogy a harmadrendű vádlott a megvásárolt marihuánával kereskedni fog.


A rendőrség egy mezőkövesdi benzinkútnál megtartott akcióban tartóztatta le őket, amikor éppen drogot adtak el, ezt követően kutatták át a lakást.
 
Ítélethirdetés
 
A bíróság az I. és II. r. vádlottakat kábítószer birtoklásának bűntettében, kábítószer-kereskedelem bűntettében, rongálás bűntettében, és lopás bűntettében mondta ki bűnösnek. Az I. r. férfi vádlottat 9 és fél év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a II. r. nő vádlottat 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A III. r. vádlottat kábítószer birtoklásának bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.
 
Súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy az I-II. r. vádlottak a bűncselekményeket társtettesként követték el, míg a III. r. vádlott esetében enyhítő körülmény volt, hogy munkahellyel rendelkezik, és házastársa gyermeket vár. Az ítélet nem jogerős.
 
boon.hu