Szabó Tímea: Mi a közpénzt nem arra költjük, hogy jól nézzünk ki, hanem arra, hogy az embereket szolgáljuk

2022.01.21 07:13

A Párbeszéd politikusa arról, hogy Varga Judit havonta közel hatmillió forintot költ a stábjára, fodrászra, sminkesre, fotósra.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője
 
Fotó: mti.hu
 
A Blikk arról kérdezte Szabó Tímeát, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, hogy mit szól ahhoz; Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón köszönetet mondott neki, amiért azt javasolta, hogy a választást és a gyermekvédelmi népszavazást egyidejűleg tartsák.
 
– Nem tartom érdemesnek arra, hogy beszéljünk róla. Vannak fontosabb, fajsúlyosabb kérdések is, például, hogy a hírek szerint Varga Judit igazságügyi miniszter havonta közel hatmillió forintot költ a közvetlen stábjára, fodrászra, sminkesre, fotósra.
 
– Nem érzi úgy, hogy egy miniszternek fontos lehet a megjelenése?
 
– Én teljesen irrelevánsak tartom, hogyan néz ki egy miniszter. Az én felfogásom szerint ha valaki egy minisztérium munkáját irányítja, főként, ha az igazságügyi tárcát, nem az a feladata, hogy a haja megfelelően lobogjon fotózáskor a szélgép előtt, hanem leginkább az igazság kiderítése. Főként, ha a helyetteséről kiderül, hogy bűnöző. Teljes képtelenség, hogy egy miniszter egy modellügynökséget finanszírozzon közpénzből a hivatalában.
 
– Önöknél nem dolgoznak olyan munkatársak, akik a megjelenésüket segítik?
 
– Nem, nálunk egyáltalán nem dolgoznak külön fotósok, sem sminkesek vagy fodrászok. Mi a közpénzt nem arra költjük, hogy jól nézzünk ki, hanem arra, hogy az embereket szolgáljuk.
 
forrás: blikk.hu