Szalmabálák égnek napok óta Demjénnél (+drón-felvétel)

2020.05.25 16:21

A lángok péntek dél óta mintegy tizenötezer kör- és kockabálára terjedtek át.

Fotó: Keskeny Attila tűzoltó zászlós / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 

Három napja dolgoznak a tűzoltók egy telephelyen keletkezett bálatűz felszámolásán Demjén határában – közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Nagy Csaba elmondta: a nem sokkal péntek dél előtt érkezett riasztás óta a tűzoltók, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat csaknem 25 munkatársa hét járművel vett részt az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz felszámolásában.
 
A Demjén közelében található telephelyen először mintegy ötszáz bála és egy munkagép kapott lángra, a nagy szélben a tűz gyorsan terjedt, további bálák is meggyulladtak, ezért több egység az ingatlanon található épületeket is védte. Az oltás és a helyszín biztosítása egész hétvégén tartott, az utómunkákat jelenleg is végzik egri tűzoltók. A szóvivő jelezte: a lángok péntek óta további, mintegy tizenötezer kör- és kockabálára terjedtek át.
 
Az oltás során az áramszolgáltató szakemberei a lángok által veszélyeztetett vezetékeket feszültségmentesítették, a bálák szétterítésében és a tűzfészkek feltárásában számos erőgép is segítette a munkát. Nagy Csaba hozzátette: senki sem sérült meg, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz kialakulásának okát.

 


agriatv / mti.hu