Szándékos emberölés kontra gondatlanság

2020.02.25 10:10

Elhangzottak a perbeszédek a borsodnádasdi emberölési ügyben.

A felvétel a büntetőügy egy korábbi tárgyalásán készült

 

Megtartották a perbeszédeket hétfőn annak a borsodnádasdi férfinak az ügyében, aki egy vízelvezető csatornába dobta egy eszméletlen lányt.
 
A vád szerint az ittas és „herbálos” cigarettát is fogyasztó férfi ismerte a sértettet, baráti viszonyban voltak. 2017. szeptember 2-án találkozót beszéltek meg az esti órákra a település temploma mellett található erdei ösvényhez. A vádlott vitatkozott a lánnyal, majd többször ököllel arcul ütötte, aki ennek következtében eszméletét vesztette. A vádlott az öntudatlan állapotban lévő sértettet levetkőztette, majd az ösvény csatornájába dobta a még életben lévő lányt. A sértett halálát vízbefulladás okozta.
 
Eltérő érvelések
 
A tegnapi tárgyaláson az ügyész a vádirattal egyezően, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indítványozta a vádlott bűnösségének megállapítását és ezért szabadságvesztés büntetés kiszabását.
 
A vádlott csak részben ismerte el a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, tagadta ugyanis, hogy a sértett még életben volt, amikor őt a csatornába dobta. Védője gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kérte méltányos büntetés kiszabását a bíróságtól.
 
boon.hu