Szavaztak a látogatók az Angyalkert legszebb karácsonyfájára

2019.01.08 09:13

Idén az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány fenyőjét találták a legszebbnek a látogatók, a miskolci polgármesteri hivatal udvarán megnyílt „Angyalkertben", a civil szervezetek által díszített karácsonyfák kiállításán. A díjátadót hétfőn délután tartották.

angyalkert_pr_20190107_12.jpg

Fotó: Parai Roland
 

A civil szervezetek karácsonyfáinak kiállítását Miskolc önkormányzata, valamint az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum szervezte, az Advent Miskolc rendezvénysorozat keretében. A fenyőket a városi önkormányzat biztosította. Idén 34 karácsonyfát díszített fel 34 civil szervezet és alapítvány. A látogatók szavazhattak a legszebbekre, nehéz volt választani, volt olyan szavazólap, amelyen ez szerepelt: „Minden karácsonyfa nagyon szép!”.

angyalkert_pr_20190107_8.jpg

 

Miklós Béláné aljegyző a hétfői díjátadó-ünnepségen köszöntőjében kihangsúlyozta: Miskolc nagyra becsüli a városban, a városért tevékenykedő civil szervezetek, egyesületek és alapítványok munkáját. Ezek a közösségek értéket teremtenek, gazdagítják az életünket.

angyalkert_pr_20190107_3.jpg

A legtöbb szavazatot ezúttal az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány karácsonyfája kapta. Az önkormányzat díját, az 50000 forintos támogatást Miklós Béláné adta át, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Információs Centrum által biztosított nyereményt pedig Palik Zoltán, a szervezet szakmai vezetője.

angyalkert_pr_20190107_9.jpg

Az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány 2008 óta működik. Lakatosné Pethő Tímea szakmai vezető egyebek mellett elmondta: Rehabilitációs Fejlesztő központot működtetnek, amely a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek ellátását, fejlesztését és foglalkoztatását biztosítja. Nappali intézményükben 80 személyt gondoznak, segítik a fogyatékkal élők önálló életét, tevékenységeket szerveznek számukra. Céljuk a társadalmi kohézió erősítése, a fogyatékos emberek társadalmi, munkaerő-piaci integrációjának előmozdítása. A karácsonyfájuk díszeit is autista gyermekek készítették, a vezetők segítségével.

angyalkert_pr_20190107_2.jpg

A következő nagyobb, civil szervezeteket megmozgató eseményt, a Miskolci Civil Napot várhatóan májusban rendezik majd meg.

minap.hu