Százak vonultak a Kétfarkú Kutya Párt békemenetén... (+fotók)

2018.12.21 20:43

Pénteken este 6-ra Összkarácsonyi Békemenetet hirdetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Kossuth térre. Az esemény leírása szerint ez egy

„Hálatüntetés a Kormány politikája, a politikája, és a politikája mellett. Szeretnénk megköszönni azt a sok jót, amit idén kapunk az ország vezetésétől.

 

Az MKKP vonulása utánra ellenzéki pártok és szakszervezetek hirdettek meg tüntetést a Kossuth térre, a tervek szerint néhány beszéd után innen a Várba, a Sándor-palotához vonulnak majd a demonstrálók, tiltakozva amiatt, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvényt és a fideszes különbíróságokról szóló törvényt.

Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

 

A Kossuth téren meleg teát osztogattak a tüntetőknek, igaz, pénteken este már nem volt olyan hideg, mint a hét korábbi napjain, vagy a múlt héten, amikor a Kunigunda utcában súlyos mínuszokban is tüntettek. Negyed 7-re több mint ötszázan gyűltek össze a tér szélén, várva a menet indulását.

A rendezvény elején Kovács Gergő, az MKKP vezetője köszönte meg a kormánynak, hogy megszüntették a hajléktalanságot, elüldözték az elitegyetemeket, hogy nem kell többé független bíróságokkal bajlódnunk, és hogy lehetővé tették, hogy heti hat napot dolgozzunk. A pártvezető ígérte, hogy igyekeznek este 8 tájára, a következő tüntetés elejére visszaérni a Kossuth térre.

A tömeg ezután azt skandálta, hogy

Túlórázni akarunk!

A menet háromnegyed 7 körül indult el körútjára.

Az időközben kb. 1000 fősre duzzadt tömeg a Deák téren is megállt, és meghallgattak néhány beszédet a mozgó színpadról.

 
 
Hálatüntetés a Kormány politikája, a politikája, és a politikája mellett. Szeretnénk megköszönni azt a sok jót, amit idén kapunk az ország vezetésétől.

- Végre dolgozhatunk 8 napot minden héten.
- Nem kell többet bajlódnunk a független bíróságokkal.
- Megszűnt a hajléktalanság.
- Eltűnnek a bosszantó külföldi egyetemek.
- És Soros, Soros, Soros, Soros, Soros.

 
 
Ez különösen fontos most, mikor Soros pénzből égetik fel Betlehemeinket.”

A párt ezt persze viccnek szánja, ennek ellenére szinte pontosan sikerült idézniük a fideszes média híreit.

 

 

24.hu / hvg.hu / 44.hu

Folytatás a Várban....