Százmilliós értékben pusztított a tegnapi vihar

2015.04.03 17:02

Az Aegon biztosítóhoz közel 33 millió, míg a Generalihoz 80 millió forint körüli értékben érkeztek kárbejelntések a tegnapi vihar miatt.

A viharos időjárás miatt több mint ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz péntek délig. Az Aegon Magyarországhoz csütörtök estig több mint 400 meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett, amelyek nagy része (376) viharkár. A károsodás becsült összege megközelíti a 33 millió forintot, az átlagos kárérték meghaladja a 80 ezer forintot. A legtöbb bejelentés Budapestről érkezett, ezt követi Nyíregyháza, Debrecen és Pécs.

A Generali Biztosítóhoz mintegy 930 kárbejelentés érkezett. Ezek túlnyomó többsége szélkár, de villámcsapás, felhőszakadás és jégverés miatt is tettek bejelentést. A károk becsült értéke összesen 80 millió forintra tehető. A legtöbb bejelentés szintén Budapestről érkezett, de Pécs és Debrecen térségéből is magas számban keresték meg társaságunkat.
 Az előrejelzések szerint az ünnepek során a szél továbbra is erős marad, vasárnap többfelé megerősödik, hétfőn viharossá fokozódik - írták.

mti.hu