Szél Bernadett: levelet kaptam a kormánytól…

2021.03.09 17:38

Nagy dolog, ha az ember lánya levelezésben áll a kormánnyal! Mégis számít a véleménye, kíváncsiak a gondjára-bajára, segítő szándékkal állnak hozzá. Egy normális országban. Szél képviselő viszont Ornániában kapott levelet a regnálótól…

szél bernadett-kormány-levelezés
 
Levelet kaptam a kormánytól, amelyben azt írják, hogy szerintük veszélyeztetné a védekezést, ha késlekedés nélkül kiadnák a Szputnyik V és a kínai oltóanyag beszerzéséről szóló szerződéseket. 
 
Ráadásul most már nemcsak, hogy eltitkolnak minden létező adatot, de még azután is nyomozni kell, hogy egyáltalán melyik minisztériumnál lehetnek meg a vakcinaszerződések. A külügy és a pénzügy nem adatkezelő, ezt írták. Felmerült a kérdés, hogy akkor mégis melyik minisztérium vagy állami szerv köthetett szerződést az oroszokkal és a kínaiakkal. Adatkéréssel fordultam a Kásler-, Pintér- és a Rogán-minisztériumhoz, az Operatív Törzshöz és Müller Cecíliához is, de az összes helyről az a válasz jött, hogy veszélyeztetné a feladatellátásukat, ha elküldenének 2 darab szerződést, amire egyébként már eddig is két hetük volt. 
 
Most 45 napot kértek, de biztos vagyok benne, hogy jön majd az újabb 45 napos hosszabbítás. Müller Cecília munkatársai közben találtak egy "jobb szöveget", idézem: 
"Tájékoztatom, hogy a veszélyhelyzetben megnövekedett közfeladatok ellátásából adódó rendkívüli mértékű megterhelés miatt a pandémia kezelésével közvetlenül összefüggő járványügyi intézkedések prioritást élveznek." 
 
Jelzem: a vakcinabeszerzéseknek is van némi összefüggésük a járványkezeléssel, az állampolgárok korrekt tájékoztatásának pedig még inkább. Sokadszor mondom el: a kormányzati döntések átláthatósága és a közérdekű adatok nyilvánossága NEM veszélyezteti, hanem SEGÍTI a védekezést. 
 
Az pedig, hogy az embernek kérdései vannak, nem oltásellenesség. Jó lenne, ha a kormány végre komolyan venné a tájékoztatást, ami járványhelyzetben kulcsfontosságú, és nem titkolna el minden létező adatot, aminek a nyilvánossága közérdek!"
 

 
forrás: facebook.com