Szeles, napsütéses idő után jön az eső

2015.03.03 06:52

A legfrissebb előrejelzés szerint havazás nem, legfeljebb csak havas eső várható csütörtökön és pénteken. Kedden azért még inkább napsütéses idő lesz, helyneként viharos széllel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden az ország nagy részén sok napsütés várható, időnkénti felhősödéssel, legfeljebb egy-egy záporral. Északkeleten is csökken délutántól a felhőzet, ott még szórványosan valószínű eső, zápor, a hegyekben néhol hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos (60-65 km/h) széllökések kísérik. Késő délutántól, estétől mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul. Késő estére általában 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán kezdetben még napos időre számíthatunk, majd napközben délnyugat felől fokozatosan beborul az ég. Napközben az északi határvidéken helyenként, majd estétől délnyugaton, nyugaton fordulhat elő kisebb eső, zápor. A délnyugati, majd az északira forduló szél is élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 11 fok között alakul.

Csütörtökön általában borult idő várható, de északon, északnyugaton vékonyabb lesz a felhőzet, szűrt napsütés is lehet. Délen, délkeleten, keleten (a legfrissebb számítások szerint hozzávetőleg a Szentgotthárd-Siófok-Szolnok-Nyíregyháza vonaltól délre) csapadék is valószínű. Többnyire eső várható, de főként a nap második felében a déli határ mentén helyenként havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között alakul.

Pénteken napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, de keleten borult marad az ég. Nagyjából a Kaposvár-Cegléd-Miskolc vonaltól keletre várható további eső, délkeleten átmenetileg havas eső is. Az északi szelet erős, sok helyen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

mti.hu