Szélsőjobboldali szervezetekkel ült egy frakcióba a Fidesz Strasbourgban

2021.04.19 17:46

A Fidesz európa tanácsi delegációja csatlakozott az Európa Tanács Európai Konzervatív Frakció és Demokratikus Szövetség nevű frakciójához – tájékoztatta az MTI-t Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke hétfőn, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének egyhetes ülése hétfői munkanapjának keretében.

 
A Népszava megjegyzi, hogy a frakcióban  a lengyel Jog és Igazságosság párt, valamint a Matteo Salvini vezette olasz Liga mellett szélsőjobboldali szervezetek, például az Alternatíva Németországért, a belga Flamand Érdek és az osztrák Szabadságpárt tagjai is helyet foglalnak.
 

Németh Zsolt telefonon nyilatkozva kiemelte: az európai konzervatívok frakciójához való csatlakozás fontos lépést jelent az európai jobboldalon belüli együttműködés kialakításának irányába az Európa Tanács fórumán belül.
 
A közgyűlés magyar delegációjának vezetője arról is tájékoztatott, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése hétfőn a közgyűlés politikai bizottságának elnökévé választotta meg őt.
 
Az elnöki pozíció betöltése azért is fontos, mert ez által Magyarország még sikeresebben tudja majd megvalósítani a május 21-től kezdődő, fél éves európa tanácsi elnöksége munkaprogramjának prioritásait
 
– tette hozzá a politikus.
 
mti.hu