Személyi riasztók védik meg a miskolci nyugdíjasokat

2015.06.02 09:02

Személyi riasztót kap minden, a nyugdíjasokat támogató Salkaházi-programba tartozó 60 év feletti miskolci lakos, a közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának tagjai pedig képviselői keretükből úgynevezett riasztó ajtóéket adnak a nyugdíjasoknak, hogy még biztonságosabb legyenek a mindennapok számukra is – mondta Kriza Ákos (Fidesz–KDNP) polgármester hétfőn sajtótájékoztatón.

Kifejtette: a városvezetés „mindig is vallotta, hogy a hétköznapi, normális életvitel (…) alapja az, hogy nyugodt és biztonságos városban éljenek gyermekeink, szüleink, nagyszüleink. 2010-től mindent igyekeztünk megtenni, hogy Miskolc közbiztonsági rendjét először helyreállítsuk, aztán megtartsuk, s most eljött annak az ideje, hogy tovább szilárdítsuk”.

 

„Megéri a befektetés”
A személyi riasztók segítenek abban, hogy a bajba került idősek azonnal értesíteni tudják környezetüket – közölte Kriza Ákos. Hozzátette: a támadót ez a berendezés elriasztja, a környezet figyelmét felhívja a veszélyhelyzetre, a riasztóék pedig a betörések esetén nyújt védelmet.

Összességében 34 ezer személyi riasztót és több mint 11 ezer ajtóéket adnak át a nyugdíjasoknak, ennek költsége csaknem 23 millió forint.

„Véleményünk az, hogy megéri a befektetés, hiszen minden egyes bűncselekmény megakadályozása potenciálisan egy emberélet megóvását jelenti, nem mellesleg a polgárok anyagi biztonságát is óvjuk” – mondta a polgármester.

 

Megerősített járőrözés és új kamerarendszer
Kriza Ákos kitért arra is, hogy az önkormányzat a városrendészek számát öt év alatt megháromszorozta, a rendőri járőrözést a városban megerősítették, új, a köztereket megfigyelő kamerarendszert építettek ki, amit további 500-600 kamerával bővítenek a következő években.

Miskolc közbiztonságának javulásáról szólva a polgármester egyebek mellett azt mondta: míg 2007-ben 175, tavaly 75 rablás volt Miskolcon. Ugyanakkor hozzátette: a „számok nem nyugtatnak meg, ha mi magunk nem érezzük azt, hogy Miskolc valóban biztonságos város, vagyis biztonságos otthonunk”.

mno.hu