Szent Ferenc szobrával bővült a miskolci állatkert szoborparkja

2016.05.10 17:56

Szelekovszky Magdolna iparművész szobrát avatták fel a Vadasparkban. Az állatok védőszentjéről készült alkotást Kiss Gábor alpolgármester és Molnár Attila, a Miskolci Állatkertészeti Kultúráért Alapítvány kuratóriumi titkára leplezte le.

fotó: Juhász Ákos

Az avató ünnepségen Kiss Gábor alpolgármester azt mondta, hogy mindig ünnep egy város életében egy köztéren elhelyezett műalkotásnak a felavatása.

    – Ez egy tudatos folyamat. A Vadaspark a miskolciaknak is kedvenc kirándulóhelye, de a turisztikai értékelések is arról árulkodnak, hogy egyre többen látogatják meg más városokból is.

    – Az állatkert tanít, nevel, oktat és szórakoztat – ezt már Molnár Attila, a Miskolci Állatkertészeti Kultúráért Alapítvány kuratóriumi titkára mondta. – Csodálatos és sokszínű az élővilág.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark szoborparkjának megálmodója szerint Szent Ferenc azt közvetítette, hogy próbáljunk részévé válni a természetnek.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolci Állatkertészeti Kultúráért Alapítvány mellett a Nemzeti Kulturális Alap támogatta a szobor felállítását.

A szoboravató ünnepségen közreműködött az Egressy Béni – Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola.

minap.hu