Szépkorú önkénteseket várnak Miskolcon a Herman Ottó Múzeumban

2016.01.21 07:34

Új lehetőségek nyílnak a Herman Ottó Múzeumban: önkéntesek jelentkezését várják, akik egy célirányos múzeumi képzés után segítséget nyújthatnak majd a tárlatok vezetésében.   

A Herman Ottó Múzeum megújult formában fordul múzeumi közönségszolgálati tevékenységében a felnőttek csoportjai, közösségei felé.

Mint közleményükben fogalmaznak, 2011. óta kiemelt célcsoportnak tekintik az idős, szépkorúak közösségeit és egyéneit, akiknek a muzeológusok közreműködésével folyamatosan múzeumandragógiai programokat szerveznek.

    – Célunk az érdeklődő felnőtt korú látogatók megismertetése a Herman Ottó Múzeum raktáraikban összegyűjtött és feldolgozott szellemi és kulturális örökséggel, a múzeumi szakmai munka belső részleteivel – írják.

lezerpont_muzeumban_150223_fkcs_11.jpg

Az eddigi látogatások egyik tanúsága, hogy igény van a múlt megismerésére, a történelmi események megértésére, a különféle tudományokban és művészetekben való elmélyülésre.

    – A múzeumban szervezett közönségtalálkozókon, bemutatókon tapasztaljuk, hogy a felnőtt korosztály számára fantasztikus élményt, és tanulást jelentenek azok az interaktív foglalkozások, amelyeken egy-egy tárgyat kézbe vehetnek a látogatók, és a résztvevők maguk mesélik el annak történetét, egykori használatát, különleges funkcióját, a gyűjteményi darabhoz fűződő személyes élményeiket – emelik ki.

A Herma Ottó Múzeum februárban indítja el 30 órás 2016. évi tanfolyamát az idős és szépkorúak részére, melynek célja a múzeumi önkéntesek felkészítése, a vállalt feladataik elvégzésére.

Az önkéntesek jelentkezhetnek január 26-ig az alábbi címeken:
simonl@hermuz.hu,
anitamakar.hermuz@gmail.com

Levélcím:
Dr. Simon László, Herman Ottó Múzeum, Miskolc, Görgey út 28, 3529.

boon.hu