Szeptemberben is lesz autós bérlet Miskolcon

2019.08.01 10:03

Igen népszerű az autós bérlet Miskolcon, ezért a város kérésére a közlekedési vállalat meghosszabbítja annak érvényességét. Ezzel az Európai Mobilitási Hét miskolci rendezvénysorozatához is csatlakoznak.

10
 
Az autós bérletet júniusban vezették be, mert a Kiss Ernő út felújításába kezdett az önkormányzat, és az autósokat a közösségi közlekedés irányába kívánták terelni azzal, hogy tulajdonképpen egy diákbérlet áráért adtak egy érvényes forgalmiért „cserébe” kombinált – buszra és villamosra is érvényes – bérletet. Miskolc ezzel a döntéssel a környezetvédelemhez is hozzájárul, hiszen az új villamosok és a buszflotta nagy részét kitevő CNG buszok környezetterhelése szinte nulla a gépkocsikhoz képest.
 
 
A buszra és villamosra is érvényes autós bérlet annyiba kerül, mint egy diákbérlet. Az utolsó érvényességi idő, amelyre az autós bérlet megváltható: szeptember 1. – szeptember 30. Az autós bérlet vásárlásánál nem szükséges a forgalmi engedély bemutatása, viszont ez a bérlettípus csak az érvényes forgalmi engedéllyel együtt jogosít utazásra. Az autós bérlet ugyanúgy korlátlan számú utazásra érvényes egy fő részére az MVK Zrt. villamos- és autóbuszjáratain, Miskolc közigazgatási határáig, az érvényes forgalmi engedély felmutatásával a kezdő nap 0:00 órájától a következő hónap azonos napját megelőző nap 24:00 óráig. Ehhez az értékszelvényen tintával, olvashatón, javítás nélkül fel kell tüntetni az érvényes forgalmi engedély számát. Az autós bérletszelvénnyel történő szabálytalan utazás esetén utólagos bérletbemutatásra nincs lehetőség.
 
forrás: mvkzrt