Szerdától tanszüneti menetrendre vált az MVK Zrt.

2021.06.15 18:29

Június 16-tól nyári üzemmódba kapcsol az Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK), így a tanszünetre érvényes menetrend lép életbe – tájékoztatta lapunkat a közlekedési vállalat.

 
Azt írták, szerdától a nyári időszakra jellemző utazási igényekhez igazodva közlekednek Miskolcon a menetrend szerinti autóbuszok és villamosok.
 
A tanulmányi időszakhoz képesti főbb változások:
 
a 3-3A autóbuszok vonala új megállóval bővül, Szinva utca megállóhely néven
a 31-es autóbuszok menetrendjében a Tiszai pályaudvarról 15:10 helyett 15:15-kor indulnak a járatok
megszűnnek a Diósgyőri Kórházig/tól közlekedő 16-os járatok
a 35-ös járatok nem állnak meg a Fényi Gyula téren
a 2V villamos nem fog közlekedni.
 
Az MVK vezérigazgatója a Miskolc Televíziónak elmondta, továbbra is folyamatosan mérik az utasforgalmat. 
 
- Villamos járműveink optikai utasszámlálókkal vannak ellátva, és mindennap megnézzük, hogy előző nap illetve délután milyen volt a járművek telítettsége. Ahol zsúfoltságot tapasztalunk, természetesen rásegítő járatokat közlekedtetünk. A tanszünet elindulásával is folytatódik ez a folyamat, és ha kell, beavatkozunk – tette hozzá Demeter Péter. 
 
A vállalat azt javasolja, hogy az utazás tervezéséhez továbbra is használjuk a MobilON telefonos alkalmazást, a személyes érintkezés elkerülése érdekében pedig kérik, hogy éljünk a különböző mobilapplikációkban elérhető elektronikus bérletek és jegyek vásárlási lehetőségével, amelyek esetén nemcsak a vásárlás folyamata, de az utazás alatti használat is biztonságos. A mobiljegy-alkalmazáson keresztül történő vásárlásról mindent megtudhatunk a https://mvkzrt.hu/mobiljegy oldalon.
 
A június 16-tól érvényes menetrend pdf formátumban elérhető – akár a teljes menetrend, akár az egyes járatok menetrendjének tekintetében – a https://mvkzrt.hu/menetrend oldalon, az érvényes menetrend, illetve a menetrendi pdf dobozban. Az aktuális menetrend jelenik meg a megállóhelyi LED kijelzőkön, a MobilON telefonos alkalmazásban, a weboldal és valamennyi más GTFS alapú menetrendi keresőben, utazástervezőben, mint például a Google Maps-en vagy a menetrendek.hu oldalon. Az egyes járatok menetrendjét kérésre a jegy-és bérletpénztárakban kinyomtatják. Ezek a https://mvkzrt.hu/berletpenztarak oldalon meghirdetett nyitvatartással üzemelnek.
 
Kérik, hogy utazáskor hordjunk maszkot, és lehetőség szerint a járműveken tartsuk be a megfelelő védőtávolságot.
 
forrás: mvkzrt.hu / Miskolc Televízió