Szerdától újra fizetős lesz a parkolás Miskolcon is

2020.06.30 06:03

A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet alatt, a kormány április elejétől az egész országban ingyenessé tette a közterületi parkolást. A veszélyhelyzet megszüntetésével, július 1-től, szerdától ismét díjfizetési kötelezettség áll fenn a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni díjköteles várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban.

korábbi felvétel
 
Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsban továbbra is az általános rend szerint kell fizetni.
 
Díjfizetési módok a felszíni díjköteles várakozási területeken:
 
· az adott várakozási területen elhelyezett parkolójegy kiadó automatánál készpénzzel vagy chipkártyával váltott parkolójeggyel,
 
· a mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer használata esetén a parkolás megindításával,
 
· előre váltott parkolóbérlettel,
 
· parkolási igazolvánnyal történhet.
 
A díjfizetés nélkül történő várakozás várakozási díj, valamint pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után, amelynek megfizetése a jármű üzemben tartóját terheli.
 
A felszíni díjköteles várakozási területekre érvényes bérlettel rendelkező autósok esetében annak ellenére, hogy a kompenzációról nem született országos rendelkezés, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetőként az Önkormányzattal együttműködve a veszélyhelyzet idejére előre megváltott parkolási bérletek tulajdonosait kompenzálni kívánja, melyről a Közgyűlés dönthet. 
 
A díjmentes parkolás következtében a parkoltatással foglalkozó cég több mint 50 millió forintos költsége mellett Miskolc városának 200 millió Ft-ot meghaladó bevételkiesése keletkezett.
 
minap.hu