Szeretni és szeretve lenni – ez a legfontosabb a kilencvenéves Koszty Lajos szerint

2015.06.29 13:24

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte a város Koszty Lajost otthonában. A miskolci nyomda igazgatója volt, majd a Lenin Kohászati Művekből ment nyugdíjba. Gyerekkorában az a megtiszteltetés érte, hogy találkozhatott Horthy Miklós feleségével.

Koszty Lajost köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök emléklapjával, ajándékcsomaggal és virággal Óvári Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal Humán Főosztályának vezetője és Glatz Katalin önkormányzati képviselő. A kilencvenedik születésnapját ünneplő Lajos bácsinak személyesen tolmácsolták a város megbecsülését és elismerését.

Koszty Lajos Rudabányán született 1925. június 28-án. Gyerekkorában élt Sátoraljaújhelyben és Sajószentpéteren. Óvodás korában az a megtiszteltetés érte, hogy ő adhatta át a virágcsokrot az intézménybe látogató Horthy Miklósnénak.

Az általános iskolát már Miskolcon végezte. Szeretettel emlékszik vissza első tanítóira, akár név szerint. Később, miután két szakmát kitanult, itt is kezdett dolgozni.

A városi nyomdának lett igazgatója. Ezt a munkahelyét szerette a legjobban. Majd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nyomdák szövetségének felügyelőbizottságában tevékenykedett. Politikai pályán is dolgozott. Végül a Lenin Kohászati Művek személyzeti és szociális osztályának igazgatójaként ment nyugdíjba.

Egész életében szívesen vállalt szerepet a nyüzsgő társadalmi életben. Még tíz évvel ezelőtt is szervezett programokat az avasi időseknek. Nagyon sok barátja van.

 – Sok mindenen keresztül mentem gyerekkoromtól kezdve, de érezni az embernek, hogy szeretik, és hogy szerethet, ez a legfontosabb szerintem – vallotta Lajos bácsi.

Egy fiáról és két lányáról nagy büszkeséggel beszélt, ugyanígy hat unokájáról és hat dédunokájáról.

Mindig is szeretett haladni a korral, így ismeri az internet világát, híreket onnan olvas. Születésnapján pedig nemcsak a klubban, hanem a közösségi oldalon is sokan felköszöntötték.

minap.hu