Szeszélyes április – havazik Bánkúton

2022.04.19 09:57

A Bükk-fennsík északi részén található turisztikai centrumot és környékét az Időkép webkameráinak tanúbizonyságai szerint fehér lepel borította be kedd reggelre.

 
A szintén Bánkúton működő Fehér Sas Panzió Facebookra feltöltött videója szerint egyébként már tegnap sem volt kifejezetten tavaszi idő, hó már tegnap is esett a Bükkben. 
 
Az Időkép meteorológiai jelentése szerint egyébként mindezt egy hidegcsepp okozza, emiatt záporokra kell készülni hétfő után ma is, és az ég is megdörrenhet.
 
- Egy magassági hidegcsepp húzódik a Kárpát-medence fölé, ami labilizálja felettünk a légkört: intenzív gomolyfelhőképződésre, kora délutántól egyre több helyen záporokra, egy-egy zivatarra is számítani lehet, melyeket jégdara, hódara is kísérhet.

.Hozzátették: a hegyekben, dombságokban hózáporok alakulhatnak ki, melyek átmenetileg ki is fehéríthetik a felszínt.
 
A naposabb, enyhébb időjárást kedvelők számára azért van egy jó hírünk: szerdán már csak helyenként keleten, délkeleten előfordulhat kisebb eső, zápor. Az Időkép jelentése szerint lassan elhagyja térségünket a hidegcsepp, ezzel együtt pedig fokozatos melegedés kezdődik.
 
forrás: idokep.hu