Szigorítások: egy csónakból egy ember horgászhat, saját stégről sem lehet éjjel pecázni

2020.11.26 07:06

Este hét és hajnal öt között tilos horgászni, egy csónakban, hajón csak egy ember horgászhat - ismertette a korlátozásokat a MOHOSZ. Kiderült, az éjszakai korlátozás idején a saját telken lévő stégen sem lehet horgászni, az ugyanúgy a kijárási tilalom megszegésének minősül.

Ez az, ami ezentúl tilos!

 

A kormány és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) számos intézkedést hozott, hogy lassítsa a koronavírus-fertőzések terjedését - számol be a szövetség a honlapján.
 
Este 7 óra és reggel 5 óra közötti időszakban nem engedélyezett az éjszakai horgászat - hiszen 8-tól kijárási tilalom van érvényben. Azonban a kivételt képező idősávban engedélyezett a halfogás, ám a vízi járműről történő horgászat kizárólag egyénileg végezhető, egy csónakban, hajón, csak egy ember tartózkodhat.
 
Kiemelten fontos, hogy az éjszakai korlátozás idején a saját telken lévő stégen sem lehet horgászni,
 
az ugyanúgy a kijárási tilalom megszegésének minősül. Ezen felül a MOHOSZ figyelmezteti a horgászokat, hogy a halőröknek a megszokott feladataikon túl a jelenlegi helyzetben jelezni kell, ha valaki megszegi a házi karantént, illetve ha olyan horgászt látnak, aki egyértelműen beteg (jellemző tüneteket tartósan mutat), akkor számára megtilthatják a horgászatot.
 
penzcentrum.hu