„Szigorúan ellenőrzött” választás

2019.07.10 18:07

Hiába volt a parlamenti választáson óriási hiba, hogy leállt az informatikai rendszer, az akkori cégek vezénylik le az önkormányzati választást is. Orbánék bizalma töretlen.

 
Szinte átláthatatlan hálózat áll a választási informatikai rendszer mögött, de egy dolog egészen világos. Az, hogy a Fideszhez közel álló körök kezében vannak a hálózat cégei. Ezekben felbukkannak korábbi BM-esek, KDNP-sek, a fidesz.hu üzemeltetői, de találunk itt Tiborcz-cégeket is. A hálózat feltárása során krimibe illő részletekre is bukkant Herczeg Márk, a 444.hu újságírója.
 
A legújabb fejlemény, hogy Magyar Telekomtól most Mészáros Lőrinc érdekkörébe került a T-Systems Magyarország Zrt., amelynek tavaly 114 milliárdos bevétele volt. A választással kapcsolatban ennek a cégnek a feladata a választást támogató informatikai rendszerekben kezelt adatok kiemelkedő biztonságának garantálása.
 
A „jól bevált” partnerekhez annak ellenére ragaszkodik az állam, hogy 2018-ban gyakorlatilag leállt választási rendszer, órákig nem közöltek friss adatokat, majd amikor igen, azok helyenként merőben eltértek a korábbiaktól. Bár amíg papíron választunk, és a számlálás is úgy történik, addig az informatikai rendszerrel sem lehet az adatokat a végtelenségig manipulálni.

 


Az egész szisztéma rávilágít még valamire. Arra, hogy az Orbán-rezsim olyan magántulajdonú hálózatra épül, amely már nem csak anyagilag tudja támogatni a politikát, de egyenesen a rendszer fenntartását biztosítja.
 
klubradio.hu