Szijjártó: A Tavares-jelentés után itt a Soros-jelentés

2017.05.17 17:32

A Tavares-jelentés után itt a Soros-jelentés – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán arra, hogy az Európai Parlament (EP) az EU-szerződés 7. cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben.

A miniszter az MTI-nek azt mondta: az európai intézmények egyértelműen nem tudják elfogadni azt, hogy Magyarország kormánya minden nemzetközi nyomásgyakorlás ellenére olyan migrációs politikát folytat, amelyben kizárólag Magyarország és a magyar emberek biztonságát tartja szem előtt.
 
Egy 2013-as, a magyar kormányzatot szintén elmarasztaló jelentést jegyző portugál EP-képviselőre utalva úgy vélte, a mostani európai parlamenti szavazás „gyakorlatilag egy Tavares-jelentés helyett egy Soros-jelentésről szólt, Soros György hálózatának egy újabb támadását láthatjuk Magyarországgal szemben".
 
Szijjártó szerint teljesen mindegy, hogy „milyen nyomást akarnak ránk gyakorolni", teljesen mindegy, hogy milyen jelentéseket fogadtatnak el az EP-vel, a magyar kormány csak Magyarország és a magyar emberek biztonságát tartja szem előtt. Mindenki biztos lehet abban, hogy „Magyarországra egyetlen egy illegális bevándorló sem teheti be a lábát".
 
mti.hu