Színházi évadnyitó buli a főutcán - esti programokkal is!

2019.09.01 14:04

Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődik az évad a Miskolci Nemzeti Színházban. Délelőtt kalandjáték várta a gyerekeket, ízelítőt kaphattunk az új évad zenés előadásaiból, de a társulat új tagjai is bemutatkoztak.

Fotó: Juhász Ákos
 
A korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal is várják a színházbarátokat Miskolcon az évadnyitó rendezvényen. Délelőtt családi programokkal készült a teátrum: a színpadon az új évad repertoárjából láthattak részleteket, a színház zenekara pedig ismét kereste az önként jelentkező amatőr karmestereket. A Miskolci Balett következő bemutatójából, az Üvöltő szelekből szolgált ízelítővel, az apró táncoslábúak pedig egy rövid időre a Miskolci Balett tagjává válhattak.
 
 
Ismét megnyílt a Szelfi-Pont, ahol bárki készíthetett fotót a színművészekkel. Az új évad címeit jól ismerők fagylalttal hűsíthették magukat az utolsó nyári hétvégén. A most bérletet váltók közül pedig egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát.
 
 
Vasárnap: este 7 órától Lajos András színművész pajzán mesélőszínházi előadását tekinthetik meg a 16 éven felüli érdeklődők a Déryné kertben, majd a Babra zenekar muzsikál élőben, melyet a Feketeszárú cseresznye bemutatóján láthat viszont a színpadon a közönség. Akik este ellátogatnak a színház elé, ízelítőt kaphatnak a különleges hangulatból, melyet az együttes a színpadra varázsol. Az egyedülálló élmény itt nem ér véget, ugyanis a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékeinek segítségével bárki csatlakozhat a táncházhoz, melyhez természetesen a Babra adja a talpalávalót, színészeik és táncosaik pedig szintén táncra perdülnek a közönséggel.
 
 
A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul majd az este a Déryné-kertben: a Színészlakások falán elevenedik meg a színház 196. évada!
 
 
 
Esti programok a Déryné kertben:
 

19:00 - 20:15 A bőgős fia meg az ördögök – Lajos András pajzán mesélőszínházi előadása 16 éven felülieknek!

 

20:15 - 21:30 Babra zenekar koncert és táncház

 

21:30 - 21:45 Fényfestés

 
Egész napos programok:
 
- Hűsítő meglepetés – aki jól válaszol színészeink kérdésére, egy gombóc fagylalttal jutalmazzuk
 
- Arcfestés, jelmezpróba
 
- Váltsa meg bérletét színészeinktől! – Művészeink a jegypénztárban várják a bérletet váltó nézőket
 
- Nyerje vissza bérlete árát! A szeptember 1-én bérletet váltó nézőink közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!
 
- Készítsen saját képet színészeinkkel! Keresse a Szelfi Pontot!
 
 
minap.hu