Szinvaparkosok szedték a Szinvapark környékén

2017.09.16 09:52

A miskolci bevásárlóközpont dolgozói és bérlői is részt vettek a „TeSzedd!” akcióban.

Szinvaparkosok szedték a Szinvapark környékén
Fotó: Kozma István
 
A „TeSzedd!” – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma az ország legnagyobb önkéntes mozgalmának számít. Évről évre sok ezren aktívkodnak a mozgalom keretében, hogy megszabadítsák lakóterületük vagy munkahelyük környékét a hulladékoktól.
 
Nem látom kiemelten szemetesnek a környéket.” 
Kovács Adrienn
 
Az országos szemétgyűjtő program keretében tegnaptól kezdődően egészen vasárnapig Miskolcon is „őszi nagytakarítanak” a „TeSzedd!” önkéntesei.
 
Fotó: Kozma István
 
A Szinvapark Bevásárlóközpont és a ház bérlői idén is részt vettek a kampányban, sőt a bejárat melletti pavilon révén hivatalos „találkozási pont” lett a központ.
 
Péntek kora délután az információs sátorhoz várták azokat, akik csatlakozni kívántak a Szinvapark és környéke megtisztításához. Akadtak is több tucatnyian, akik felvették a valós és képzeletbeli kesztyűt a szemét elleni ütközet idejére.
 
 
Mindig akad szemetelő
 
„Nem azt tapasztalom, hogy kiemelten szemetes lenne a Szinvapark környéke, olyan, mint általában a város – mondta Kovács Adrienn, aki a bevásárlóközpontban működő gyógynövénybolt dolgozója. – Persze mindig van, aki a szemetes helyett ott dobja el a hulladékát, ahol éppen van. Csomagolóanyagok, papírdarabok, üveg akad azért a környéken.”
 
SZB
boon.hu