Szívszorító interjú készült Sas Józseffel

2019.09.16 19:12

Otthonában fogadta az év elején stroke-ot kapó humorista a nemrég induló Spirit Fm stábját, ahol egyebek mellett gyógyulásáról, kórházi ellátásáról és arról is mesélt, hogy miképpen kerültek hozzá olyan dokumentumok, amelyek az édesapja életének egy szeletét mutatták be.

 

Az otthonában fogadta Sas József a Spirit Fm stábját, a humorista azzal kezdte, hogy „nagyon-nagyon jól vagyok”.
 
Mint mondta, január 29-én lett rosszul Thaiföldön, és egy magyar fiú segítségével egyből jó kezekbe került egy helyi színvonalas kórházban.
 
Majd azt is elmesélte, hogy a thai ápolók hogyan tanulták meg a „Micike húgának” kezdetű tréfás dalt, a végén pedig az egész kórház ezt énekelte. Ennek előzménye, hogy sok távirat érkezett a bekerülésekor és az egyik orvos megkérdezte, hogy mivel foglalkozott korábban.
 
Legelőször az első rehabilitációs intézetben kezdett el abban hinni, hogy újra visszatérhet az a derűs Sas József, akinek őt az emberek megismerték. Az intézetben jó kezekben volt elmondása szerint. Azt is megemlítette, hogy 1957-ben szerződött a győri Kisfaludy színházhoz, ahol Hámori József fogadta őt, majd utána 20 évig mellette dolgozott és most is ő volt az első, aki meglátogatta a kórházban.
 
A munkásságára kitérve elmondta, addig jó, amíg a nézőnek is úgy tűnik, hogy könnyed a színpadon állni és szórakoztatni, a visszaigazolás is azonnal jön. Korábban többen úgy mondták – említette –, hogy Sas kierőszakolta a tapsot és mint mondta, igen, de ennek megvan a színházi magyarázata. És bár kifejezetten nem volt olyan dal, amely a gyógyulás szakaszában meghatározó szerepet játszott volna, mégis volt egy, ami megmaradt benne, mert – ahogyan mesélte – a második kórházban megismerkedett egy emberrel, akinek édesapja egy dalt énekelt otthon, amit a műsorban Sas József is felidézett.
 
Arról is mesélt, hogy édesanyja elvitte színiiskolába amikor már gondolkodni is tudott, majd elmondta neki, hogy édesapja kérése volt, hogy színész legyen, ami után bármi történt, ő csak színész akart lenni.
 
Majd egy ismeretlen megszólította, hogy van-e az apjáról írása, mondta, hogy nincs, erre az idegen, hogy neki van, aki végül 135 oldalt adott neki, amiben édesapja élete benne volt – mesélte a humorista.


atv.hu