Szlávik bedobta: hamarosan szigorítani kell!

2021.03.02 10:25

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elképzelhetőnek tartja, hogy szigorítani kell a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott intézkedéseken, mert a vírusmutánsok miatt egyre többen fertőződnek meg, és kerülnek kórházba.

Szlávik János

 

A főorvos kedden az M1 aktuális csatornán kiemelte, hogy az intézkedéseken kívül egyelőre csak a védőoltással lehet védekezni a járvány ellen, ezért fontos, hogy minél többen minél hamarabb megkapják az első oltást.
 
MIVEL MÉG NEM ÁLL RENDELKEZÉSRE ELÉG OLTÓANYAG, TÖBB ORSZÁGBAN IS ELKEZDTÉK KITOLNI AZ ELSŐ ÉS A MÁSODIK OLTÁS KÖZÖTTI IDŐT AZ ADOTT VAKCINA ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓJÁBAN LEÍRT MAXIMÁLIS IDŐIG, ÍGY TÖBB EMBER KAPHATJA MEG AZ ELSŐ ADAGOT, AMELY MÁR AD VALAMENNYI VÉDETTSÉGET
 
- mondta. Véleménye szerint ez helyes módszer, amíg nincs elég vakcina.
 
A Sinopharm-vakcina
 
 
Szlávik János beszélt arról is: egyes országokban azzal is kísérleteznek, hogy a második oltáskor nem ugyanazzal a vakcinával oltanak, mint az első alkalommal, ezzel próbálva magasabb hatékonyságot elérni.
 
EZEK MÉG CSAK KÍSÉRLETEK, AMELYEKNEK NEM ISMERTEK AZ EREDMÉNYEI, EZÉRT EGYELŐRE RAGASZKODNI KELL AHHOZ, HOGY MINDKÉT OLTÁS UGYANAZZAL A VAKCINÁVAL TÖRTÉNJEN
 
- érvelt a főorvos.
 
portfolio.hu