Szociális alapon dől el, hogy ki kaphat tüzelőt

2015.12.08 18:33

Mintegy kétszázötven család kap a napokban szociális alapon téli tüzelőt Miskolcon. Ma a Kabar utcán vehették át a fát a rászorulók. Azért szervezik a város több pontján az akciót, hogy lakóhelyükhöz minél közelebb juthassanak az adományhoz az érintett családok. Csütörtökön és pénteken a Szondy utcán lesz szociális faosztás.

Kézikocsival, személygépkocsival, utánfutóval vagy másként. Sokan vártak arra, hogy megkapják a téli tüzelőt. A rászorultak azt mondják: nagy segítség számukra, hogy ingyen kapnak fát.

tuzifa_raszoruloknak_151208_vcs_03.jpg

fotó: Végh Csaba

Miskolcon régi hagyomány már a faosztás, a város évek óta segíti a rászorulókat. Szociális alapon dől el, hogy ki kaphat tüzelőt. A város több pontján szerveztek ilyen akciót.

- Ebben az évben 250 család részesül tűzifában, családonként 5 mázsát kapnak, és három helyszínen történik a faosztás. A múlt héten már volt Hejőcsabán, most itt a Kabar utcán, 157 családot segítünk a mai nap folyamán, és a pénteki nap folyamán a Szondy utcán lesz faosztás – nyilatkozta Gúr Péter Attila, a Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatóhelyettese.

A város igyekszik úgy megszervezni a fa kiosztását, hogy annak helyszíne közel legyen a szociálisan rászorultak lakóhelyéhez. Így könnyebben tudják elszállítani a fát a családok.

minap.hu