Szociális tüzelőanyag pályázat!

2015.09.25 12:39

5000 FŐ ALATTI TELEPÜLÉSEN ÉL? FÁVAL VAGY SZÉNNEL FŰT? NEHÉZSÉGET OKOZ A TÉLI TÜZELŐ BESZERZÉSE?

AKKOR AZ ÖN TELEPÜLÉSE JOGOSULT SZOCIÁLIS TÜZELŐT (TÜZIFÁT ÉS SZENET) IGÉNYELNI! ISMERJE MEG A RÉSZLETEKET ÉS TEGYEN RÓLA, HOGY EZ A SEGÍTSÉG ELJUSSON A TELEPÜLÉSÉN ÉLŐ RÁSZORULÓKHOZ. FOGJON ÖSSZE TÁRSAIVAL ÉS ÉRDEKLŐDJÖN EGYÜTT A POLGÁRMESTERNÉL, BEADTA-E MÁR A PÁLYÁZATOT!

BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2015. SZEPTEMBER 30., SZERDA

MI A SZOCIÁLIS TÜZELŐ TÁMOGATÁS?

A szociális tüzelő támogatás egy 2011-ben bevezetett állami támogatás, amelyet a települési önkormányzatok hívhatnak le, a pénzből tüzelőanyagot vásárolhatnak, és azt szétoszthatják a rászoruló lakosság között. A program sok szempontból kritizálható, pl. azért, mert nem jelent hosszú távú megoldást (Mi a baj a szociális tüzelővel?), vagy azért, mert csupán az igények töredékét fedezi. Azonban az erre elkülönített pénzt mégsem kellene benne hagyni az államkasszában. Ezért indítottuk ezt a kezdeményezést.

A szociális tüzelőre fordítható keret idén 3 milliárd Ft. A pályázat beadásáig azonban kevés idő van, mert a határidő SZEPTEMBER 30.

Értesítse mielőbb az önkormányzatát, hogy pályázzon szociális tüzelőre, hogy ne maradjon benn az erre elkülönített összeg az államkasszában!

MIT TEHET ÖN AZÉRT, HOGY ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZZON A SZOCIÁLIS TÜZELŐRE?

Az önkormányzatok jelentős része nem tud erről a lehetőségről, kérjük, terjessze a tüzelőigénylésről szóló információkat!

  • Tájékoztassa az önkormányzatot a pályázati lehetőségről. Kérdezze meg, hogy terveznek-e pályázatot benyújtani. Kérje meg polgármesterét, hogy legkésőbb szeptember 30-ig nyújtsa be a pályázatot!
  • A hivatalok sokszor vonakodnak a szétosztással járó bonyodalmaktól. Ajánlja fel segítségét a rászorulókkal való együttműködésben.
  • Tájékoztassa az önkormányzatot, hogy a pályázati adatlap az ebr42 önkormányzati információs rendszerben érhető el, ott kell kitölteni és onnan kinyomtatni. FONTOS: a kizárólag papír alapon benyújtott támogatási kérelem érvénytelen!
  • Amikor bemegy az önkormányzatba, lehetőség szerint legyen Önnél kinyomtatva a kormányhatározat szövege, ami mindössze 5 (Amennyiben nem tud nyomtatni, kérje meg az önkormányzatot, hogy nyomtassa ki a 1503/2015. (VII. 23.) kormányhatározatot.) A határozatról bővebben: https://www.kormany.hu/download/6/70/70000/p%C3%A1ly%C3%A1zati%20ki%C3%ADr%C3%A1s.pdf#!DocumentBrowse és https://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15108.pdf
  • Amennyiben ismer olyan embereket településén, akik beletartoznak a kedvezményezettek körébe, azaz aktív korúak ellátásában, időskorúak járadékában, illetve települési támogatásban részesülnek, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek, értesítse őket, hogy keressék fel önkormányzatukat és kérjék fel a pályázat benyújtására.
  • Fogjon össze a kedvezményezettekkel, és nyújtsanak be írásos kezdeményezést polgármesterüknek és képviselőiknek címezve, amelyben kérjék fel őket a pályázat benyújtására és arra, hogy értesítsék Önöket a további fejleményekről. A település polgáraiként Önöknek ehhez joga van, ne érjék be szóbeli ígéretekkel. Töltse le „Lakossági kezdeményezés” formalevelünket.

Töltse le itt a legfontosabb tudnivalókat és egy formalevelet, amelyet aláírásokkal benyújthat az önkormányzatnak:

Lakossági kezdeményezés forma 2015.