Szociális tűzifaosztás volt Arnóton

2020.01.16 15:25

Ccsütörtökön (január 16-án) osztották ki Arnóton azt – az összesen száznyolcvan köbméter tűzifát – amelyből idén közel százötven rászoruló család megközelítőleg egy köbmétert kap.

Szociális tűzifa osztás Arnóton

Fotók: Kozma István

– Önmagában jó hír, hogy idén januárban nem azzal kell kezdenünk az évet, hogy milyen áremelésekre kell készülni, hiszen erről szerencsére szó sincs – tudtuk meg a reggeli sajtótájékoztatón Csöbör Katalin országgyűlési képviselőtől. – Kezdhetjük viszont olyan jó hírrel, hogy a tűzifaosztás a Belügyminisztérium támogatásával és az Északerdő Zrt. segítségével idén is megvalósult Arnóton, valamint Szirmabesenyőn és Sajókeresztúron.
 
 
A rászoruló arnóti családoknál öten-tízen élnek egy fedél alatt, de nem ritka az sem, amikor tizenöten-tizennyolcan laknak együtt.
 
– A vonatkozó helyi rendelet egyéb jogosultak mellett az aktív korúak ellátásában és a lakásfenntartási támogatásban részesülők részére teszi lehetővé a tűzifa osztását – tájékoztatott dr. Üveges István, Arnót polgármestere. – A szállítás költségét és a családonkénti saját hozzájárulást az önkormányzat az éves segélykerete terhére biztosítja, ezért a tűzifaosztás az önkormányzatnak többlet-kiadással nem jár együtt.
 
 
 
Novák Krisztina
boon.hu