Szomorú lépésre készül Medveczky Ilona: nincs más választása?!

2016.07.03 17:51

Ötvenkét éve lakik a villájában Medveczky Ilona, ami mostanra már hatalmas terhet jelent neki, mégsem szeretne megválni tőle.

Az állatorvosom javasolta, hogy gondolkozzam el a házeladáson. Az árából vehetnék egy kisebbet, a maradékot meg felélném. Ha jól meggondolom, igaza van, hisz így nem kéne nélkülöznöm. A baj csak az, hogyha rászánnám magam és megválnék ettől a háztól, abba belepusztulnék. Úgy tűnik, ez a 22-es csapdája, hisz ha maradok, akkor meg azt nem élem túl. Teljesen magamra vagyok hagyva, nem bírok egy ekkora házzal és kerttel

- mondta a Best magazinnak Medveczky Ilona.

A művésznőnek néhány hónappal ezelőtt eltört a keze, a csuklóját azóta sem tudja rendesen használni, emellett anyagi problémákkal is küzd, így érthető, hogy a ház eladását fontolgatja.

Korábban a Pénzcentrum utána járt, hogy Medveczky Ilonának 70 ezer forint a nyugdíja. A méltányossági emelés is csak kétezer forint pluszt jelentett.

 

Sokkal többet senki se kap majd

A jelenlegi tervek szerint jövőre 0,9 százalékkal emelik majd meg a nyugdíjakat. Az átlagos öregségi nyugdíjjal számolva ezzel az emeléssel 109 561 forintról 110 547 forintra emelkedhet. Ez kevesebb, mint ezer forint pluszt jelenthet.

Azért ilyen alacsony az emelés, mert a nyugdíjakat a tervezett infláció szintjével növelik. És mivel jövőre 0,9 százalékos pénzromlást terveznek, ezért a nyugdíjasok többsége, akik 100 ezer forint alatti járadékot kapnak, ők alig ezer forint emelésre számíthatnak.

Nagy nyugdíjemelésekre a következő években se számíthatnak az idősek. Magasabb inflációt terveznek majd ugyan, de a következő 10 évben mennem nyugdíjba az egykori Ratkó-gyerekek, így radikálisan nő majd a járulékra jogosultak száma. Ezzel együtt pedig az adófizetők száma csökkenni fog, tehát jelentős átalakításra szorul a jelenlegi nyugdíjrendszer, amit hamarosan meg is kell majd lépni.

penzcentrum.hu