Szorul a hurok a Fidesz körül, oda lehet Orbán álma: beidézték a Nemzetbiztonsági Bizottság elé Orbán fő emberét

2021.06.14 14:25

Az ellenzék most nem töketlenkedik. Ez az amit vártunk tőlük – jelent meg egyhelyütt.

korábbi felvétel
Fotó: Illyés Tibor / mti.hu
 
Minden jel szerint az “egyetempusztító” Palkovicsnak lesz pár kellemetlen pillanata ugyanis a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt kell felelnie.
 
A Fudan egyetemmel kapcsolatos titkosszolgálati kérdésekre kell majd válaszolnia Orbán emberének – írták közös közleményükben a bizottság ellenzéki tagjai, Stummer János, Molnár Zsolt és Ungár Péter.
 
Palkovics László egy tegnapi interjúban a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszával kapcsolatban felmerült nemzetbiztonsági kockázatokat annyival rendezte le, hogy “nem ért a titkosszolgálati ügyekhez”.
 
Miniszter úrnak ebben az egy dologban bizonyosan igaza van, mert ha nem így lenne, akkor tudná, hogy ha egy egyetem a Kínai Kommunista pártközpont irányítása alatt áll, diplomata képzést indít Budapesten, nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizhetetlen kapcsolati hálókat alakít ki, akkor az bizony nagyon komoly hírszerzési tevékenységre utal.
 
,,Palkovics Lászlót ezért várjuk a Nemzetbiztonsági Bizottságba: az általa is elismert szakértelem hiányában abban talán nem is bízhatunk, hogy a kérdéseinkre választ kapunk, de legalább a nemzetbiztonsági szempontból nagyon is valós aggályainkat megoszthatjuk vele, és talán benne is aggodalmat kelthetünk”
 
– írták.