Szsociális otthonban él a TV-legenda

2015.11.21 11:14

A legendás riporter, Balogh Mária feladta mozgalmas, fővárosi életét, és minden energiáját beteg unokaöccse ápolására fordítja. Önkéntesként áll nem csak a fiú, hanem annak sorstársai mellett is - adta hírül a Bors.

A világtól elvonulva él Balogh Mária, hazánk első riporternője. Neve évtizedeken át fogalom volt nem csak a tévések, hanem a közönség számára is. Egyszerűen csak ő volt a „ Baloghmari”. A tévés legenda már a nyolcvanadik életévében jár, és egy súlyos, családi dráma miatt számolta fel korábbi életét, s költözött vidékre.

Évtizedek óta alig hallani róla, ezért is volt megdöbbentő, amikor a napokban felfedeztük Aradszky László Facebook-oldalán. Az énekes egy szociális intézményben lépett fel, a hallgatósága soraiban pedig ott mosolygott a rég nem látott arc. Először Aradszkynál érdeklődtünk:

– Engem Mari hívott telefonon, hogy felkérjen erre a koncertre. Nekem ő egy valódi ikon, így egy perc tíz másodperc után igent mondtam. Azért ilyen későn, mert kerestem a naptáramat, hogy szabad vagyok-e a megadott napon. Minden egyben volt a fellépésen, olyan volt, mint a Rubik-kocka. Még Rubik Ernő sem tudta volna jobban összerakni azt az estét – mesélte elérzékenyülve Aradszky László, aki nem győzte hangsúlyozni, mennyire felnéz az egykori riporterre, amiért az az életét áldozza unokaöccse boldogságáért: – Marinak nincs könnyű élete. Csodálatos csaj, szavak sincsenek rá! Minden gondolata az unokaöccse körül forog, csak tiszteletet érdemel!

nepszava.hu

 

—————

Vissza